Scheme de montaj ( orientative )

1. Funcţionare cu pompa piscinei, o vană motorizată tridirecţională şi un regulator de diferenţă de temperature. In locul vanei motorizate electrice, se poate monta un robinet cu 3 cai cu actionare manuala, caz in care disparea automatizarea sistemului..
Această variantă de instalare poate fi aplicată în cazurile în care captatorii sunt montaţi la o înălţime maximă de 6 metri deasupra nivelului apei din piscină. Vana tridimensională este montată în conducta de presiune a circuitului de filtrare. Această vană este acţionată de regulatorul de diferenţă de temperatură când temperatura apei din captatori este superioară celei din piscină. Apa din circuitul de filtrare este astfel pompată prin captatori, încălzită şi apoi recondusă în circuit.

2. Funcţionarea cu pompă suplimentara şi regulator de diferenţă de temperatură, integrat în circuitul de filtrare
În cazul în care diferenţa între nivelul apei din piscină şi captatori este mai mare de 6m, este recomandată sau necesară instalarea unei pompe speciale. Apa din circuitul de filtrare este deviată printr-o piesă în formă de T şi este pompată prin captatoare. Pompa este pusă în funcţiune de regulatorul de diferenţă de temperatură când exustă câştig de energie. Pompa filtrului şi cea a sistemului solar lucrează independent. Este recomandată instalarea clapetelor de reliniere în cele două circuite.

1 panou solar OKU
2 regulator de diferenţă de temperatură
3 filtru
4 alimentarea şi evacuarea sistemului solar
5 vană motorizată cu trei căi
6 senzor de temperatură a panoului
7 senzor de temperatură a piscinei
8 supapa de aerisire
9 robinet sferic
10 robinet de golire
11 pompa piscinei

ANPC

Comentariile sunt închise.